Heippa lukijat, nyt taas pitkästä aikaa, minä, Ruu, kirjoitan blogia.

Tässä posatuksessa esittelen emännän ja minun bongaamia/keksimiä asioita mm. kissan aktivoinnista.

Aktivointi

 

 

Temppu: SYLIIN:

1. Varudu hyppimään ylös ja alas. Käske omistajaasi ottamaan nameja taskuunsa ja menemään lattialle istumaan asentoon, josta juoksukilpailuiden juoksijat lähtevät liikkeelle (Puolipolviasento). Nyt omistajan täytyy houkutella sinut hyppäämään maasta omistajan reidelle.

 

2.  Kun olet reidellä, omistajan kannattaa heittää lattialle nami, ja sinun kuuluisi hakea se. Toistakaa ylös-alas-harjoitusta noin 3-5 kertaa, ja sitten omistajan täytyy ottaa käsky mukaan. Kun olet alhaalle, hänen täytyy näyttää sinulle namia ja kun alat hyppäämään tämän reidelle, omistajan kuuluu sanoa "syliin". Vastaavasti kun nami on heitetty alas ja aloitan hypyn, omistaja sanoo "alas"

 

3. Ottakaa pikku hiljaa nami pois silloin tällöin. Syliin tulossa voi ottaa käsimerkin, esimerkiksi kädet levällään ihmisen sivuilla ja samalla sanoa "syliin", ja alas menossa voi ottaa käsimerkin, jossa omistaja osoittaa maata ja sanoa "alas"

 

4. Siirry tähän vaiheeseen vasta, kun osaat suorittaa tempun aina, myös ilman namia. Omistajan täytyy nousta ylös ja laittaa polvet koukkuun. Nyt harjoitelkaa syliin tuloa tässä asennossa.  Tämän kohdan voi myös jättää väliin ja jättää sylissä olon pienemmälle tasolle. Kuitenkin jos jatkat 4. tasolle, tempusta tulee paljon näyttävämpi!

 

LUE TÄMÄ: Sano omistajallesi, ettei nameja saa ottaa liikaa pois!!! Ja jokaisen ylös/alashypyn jälkeen täytyy kissan saada palkkio. Jos oletetaan, että harjoittelet yhteensä alas - ja ylösmenoa 10 kertaa, niin suunnilleen 7/10 palkkauksista pitää olla nameja. Loput voivat olla silitystä, tai kovia kehuja. Jos et pidä herkuista, vaan esim. silityksestä, täytyy samalla lailla silityspalkkiotason oleĺa 7/10. Näin et pitkästy. Saat myös palkkauksen yllätyksiä, kun sitä vaihdellaan.


Tempusta voi halutessaan kohdassa 4. ollessa ottaa pois kokonaan käskyn alas, vinkkaa omistajallesi. Vaihtoehtoisesti omistaja voi ottaa sinut kiinni tai pyytää vain pikaista sylissä käyntiä. Jos kuitenkin jätät temppuun käskyn alas, muista, että siitä on valtavasti hyötyä arkielämässä! Ajattele: Omistajasi voi käskeä sinut alas esim. pöydältä, sohvalta yms. Suosittelen jättämään temppuun käskyn alas.

_______________________________________________________________________________________________

 

Aktivointi/Ruokinta

 

Verijää

 

Huomio kissat, tästä te tykkäätte! Mette bongasi tämän ohjeen eräästä eläintarha-tv ohjelmasta.

 

Tarvikkeet:

Verta (mieluiten esimerkiksi kana, nauta, possu, hirvi.. )

Vettä

Esimerkiksi muovipusseja tai muuta sellaista, jossa voit pakastaa verta

 

1. Laita omistaja ostamaan verta.Hän kaataa sitä pusseihin niin, että pusseihin/purkkeihin tms. tulee 1/3 osaa vettä ja 2/3 verta. Pakastakaa veret niin, että ne ovat kuin mehujäitä kun saat ne. Hyvä idea on, että omistaja tekee herkut illalla ja antaa ne aamulla tai toisin päin.

2. Omistaja irrottaa verijäät pusseista/purkeista tms. ja tarjoaa ne sinulle/teille. Syökää/nuolkaa verijäät esimerkiksi kylpyhuoneessa tai vessassa, jotta ette sotke kamalasti. Hyvää ruokahalua!

 

Huomio! Verijäätä ei saa syödä liian usein.

 

Ruu & Mette